nedelja, 30. december 2018

Obiskala sem mesto sahar torte in mesto dobrega piva

Olja blogerji moji :) dolgo me ni bilo.  Rabila sem nekaj časa zase in zato , da ramislim kako narediti moj blog še bolj zanimiv za vse vas. Veliko novih vsebin bo še.
Kot velika ljubiteljica potovanj se trudim veliko potovati. Koliko mi to dopušča čas in denar. Zelo rada imam razne kuture in običaje, rada si ogledam zmamenitosti in poiskusim hrano, ki je tradiolnalna za deželo kamor grem.

1. dan 
V zgodnjih jutranjih urah smo se z avtom odpeljali do prestolnice, kjer je doma sahar torta. Pot je bila dolga in nekoliko naporna. Ko smo prispeli do Dunaja  smo se z podzemnim vlakom odpravili do znameniga živalskega  vtta in si tam ogledali vse vrste živali. Najbolj so mi v spominu ostali pingvni, žirafe in tiger. Po ogledu živalskega vrta smo se odpravili še do kolesa,ki se vrti tako ,da imaš pogled na celo mesto. Na glavnem trgu so se nato ustavili še pri znameniti Dunajski cerkvi in v Lindovi trgovini,kjer smo kupili nekaj čokolade za težke dni, haha.  Izučeni, a srečni, ker smo veliko videli ob enem pa doživeli še vsaj kanček prazničnega vzdušja smo se zvečer odpravili proti Bratislavi.
2. dan 
Zbudila sem se v nekoliko oblačno jutro v Bratislavi. Po zajtrku smo se odpravili na ogled mesta in sproti smo nakupili še spominke. Pot nas je vodila do modre cerkve, ki je zares zanimiva, saj je vse na in v njej resnično modro. Najbolj mi bo v spominu zagotovo ostal 90m visok stolp, ki ti da božanski pogled na mesto. Mi smo tja prišli ob  mraku in lahko si predstavljate kako lepo je bilo videti vse te lučke... po božanskem razgledu smo si ogledali še veličasten Bratislavki grad. Kot velika ljubiteljica piva  se zvečer kljub utrjenosti zavila v bližnjo pivnico in si naročila temno pivo.
3. dan 
Zadnji dan potovanja. Vidno utrujena, a srečna ker sem spet pridobila nova znanja in izkušnje sem zapuščala Slovaško. Pot nas je vodila proti Sloveniji, a smo se vmes ustavili še v bližnji Avstriji in obiskali Primark. Brez šopinga pač ne gre.

Vsako potovanje ima svoj čar, vsako potovnje je čudovita izkušja. Vsako potovaje ti da nova obzorja. Potujte! vzamite kufer in raziskujte! Spomini s  potovanj so tisti, ki ostanejo v srcu lahko imamo slike  ampak tisti občutki, ki so v srcu nam jih ne more vzeti nihče.

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...