sobota, 24. september 2016

Naljučij ni

Slučaji ali naključja ne obstajajo. Vse, kar se zgodi, ima svoj razlog in namen, le mi tega vedno ne vidimo.

 V življenju se nam skozi leta zgodi veliko reči, nas vsaka zase na svoj način zaznamujejo. Dogajajo se nam tako slabe kot dobre svari. Za nas je značilno, da želimo, da se dobre ponavljajo, slabe pa bi kar izbrisali iz življenja. Ampak »Slabe« situacije so le del življenjskega procesa in učenja, ki minejo. Pomembno je, da se naučite nenavezanosti na trenutke, ko se zgodi nekaj slabega in opazovanja iz ptičje perspektive. Vse se zgodi zato, da se nekaj naučite. Včasih pa se morajo ena vrata zapreti, da se lahko druga odprejo.

V sami situaciji je težko videti in samega sebe spomniti, da obstaja razlog za določeno situacijo ali dogodek. A vedno obstaja. In običajno se skriva v nas. Vidimo in dojamemo pa ga šele, ko preteče nekaj časa. Takrat pogledamo nazaj in vidimo, da ima čisto vsak dogodek v svojem življenju svoj smisel, ki poveže vaše življenje v krogotok.

Ko se vam naslednjič zgodi nekaj, česar ne razumete, se vprašajte, kaj vas situacija uči. Prej, kot jo boste dojeli, hitreje se bodo slabe in neprijetne situacije v življenju prenehale. Vsaka situacija je namreč priložnost za rast.Rastemo in učimo se lahko le ko se nekaj zgodi, pa naj bo dobro ali slabo. Čeprev ste morda mislili, da se iz dobre situacije ne moremo naučiti nič, je to prepričanje zmotno. V pozitvnih in srečnih tretutkih, ko se nam dogajajo lepe reči se naučimo biti srečni. Biti srečen pa ne pomeni, da je vse popolno. Biti srečen pomeni, da smo se odločili, da pogledamo preko nepopolnosti in smo kot orel, ki budno opazuje svoje življenje.

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...