ponedeljek, 12. junij 2017

Pravi čas da nekomu poveste da ga imate radi je prav zdaj 😜

Olja blogerji kar nekaj časa se nisem oglasila namreč imela sem zahtevne priprave na maturo, ki si sicer še traja, a vse kakor rabim malo sprostitve, da odklopim misli od zvezkov in zapiskov, ki mi te dni zasedajo moj prosti čas pa tudi večino ostalih ur dneva. Ja, še malo pa bo vsega konec. No, vsaj upam.

No, da ne dolgovezim, naj kar preidem k temi o kateri bom danes napisala nekaj besed. Ljudje smo čustvena bitja, ki si bojimo pokazati koliko nam nekdo pomeni. V teh dneh sem spoznala kako zelo pomembno je pokazati in povedati koliko ti nekdo pomeni. Na tak ali drugačen način. Vsi ljudje smo samo ljudje, krvavi pod kožo in ne glede na to kakšen bo odziv okolice je prav, da izrazimo čustva. Kakršnakoli! 

Vem, zelo težko gredo z jezika besede kot so: pogrešam te, oprosti, hvala, žal mi je, ljubim te. A vse to so besede, ki opišejo naša čutenja do določenih posameznikov ali skupin oseb, ki nam nekaj pomenijo. Zakaj je tako težko? Ker nas je strah. Česa? Preprosto  okolice, preprosto tega kaj bodo rekli drugi. Kaj imajo drugi z nami, z našimi čustvi? Nič. Drugi nimajo našega srca in poznajo naših pričakonj, zato ne morejo soditi o naših čustvih. Nimajo niti pravice! 

Sama sem se do nedavnega bala pokazati čustva. Kakršnakoli. Nisem si upala povedati in pokazati kaj čutim. Nikoli nisem jokala v javnosti in le redkim sem priznala, da jih pogrešam, da mi je za nekaj žal, še redkeje pa sem nekomu povedala, da ga imam rada na tak ali drugačen način. 

Nekega  dne sem se pogobila globoko vase in spoznala kako zelo minljivo je življenje. Kako se lahko v pičli sekudi vse obrne na glavo, vse izgubi smisel ali nič ne gre tako kot smo si predstavljali. Navse zadnje nekoč bomo "odšli za vedno" tudi mi  in prav je, da vse kar čutimo povemo prav zdaj! V tem trenutku jutri je lahko že prepozno! 
Danes nekomu povejte, da ga pogrešate, da vam je žal, da ste veseli za njegov uspeh in navse zadnje povejte nekomu da ga imate radi oz da ga ljubite, kajti to vam lahko za vedno spremeni življenje! 

Nikoli pa ne dovolite, da kdo manipulira z vašimi čustvi, kajti vaša čustva ste VI. Če kdo manipulira z vašimi čustvi pravzaprav manipulira z Vami! Dragi moji tega ne dovolite! Pokažite svoja čustva kakšna koli že so! Bodite srečni drugim na očeh, razjezite se pred drugimi, zjočite se, objemite druge, poljubite partnerja...  To je vaše življenje, to ste vi! 

Tisti, ki ste do danes oklevali ali bi simpatiji povedali da vam pomeni vse na svetu storite to danes, ker jutri vam lahko osebo prevzame nekdo drug in boste nesrečni.
Ostanite v cvetju! 

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...