ponedeljek, 31. julij 2017

Glasba- Moje življenje

Olja blogerji danšnji post bo govoril o moji veliki, če ne celo največji strasti Glasbi.

Glasba. Moje življenje, tisto sredstvo, ki mi ne glede na vse vedno zna povrniti razpoloženje, napolniti srce z radostjo in z mene zna izvabiti tista najglobja čustva česar ne zmore vsak. Glasba ima posebno moč pošle me v nek svet kjer pozabim na skrbi in moje misli kar odtavajo v nek drug svet, svet glasbe. Vse zvrsti glasbe resnično spoštujem, ker je glasba res dar in spoštujem ljudi, ki se z glasbo profesionalno ukvarjajo, saj se tistim, ki so se glasbi predali z dušo in srcem to vidi že na daleč 😃polke in valčki, rock, pop, metal ali kakšna druga zvrst glasbe ni važno samo, da najdemo zvrst, ki bo v nas prebodila tisto dušo, ki se skriva v nas . Ne nobena zvrst ni slaba in nobena glasba ni slaba le na prava ušesa mora naleteti. Sama prisegam na polke in valčke ter dalmatinske ritme pa sem že večkat slišala, da sem zaradi tega " za cajtom" ampak te viže najlažje predstavijo mojo veseljaško dušo, dalmatinski ritmi pa mojo ljubezen do morskih radosti. Glasba je res velik dar, SPOŠTUJMO JO, VSO :) 

Vsaka zvrst je nekaj posebega, vsaka predstavlja nek svoj simbol in vsaka je za poslušat ob različnih priložnostih. Sama zvrst izberem glede na počutje tistega dne. Sosedje in domači, zato že po izboru glasbe, ki jo poslušam določen dan vedo kakšne volje sem tisti dan. Naj povem, da mi glasba tudi v dneh tesnobe in žalosti povne rapoloženje in na moj obraz nariše nasmeh. 

S ponosom lahko povem, da prihajam z glasbene družine za to moja ljubezen do glasbe ni nič nemogočega in  mi je tako rekoč bila položena v zibko. Moje celo življenje je povezano z glasba in srečna sem, da je tako. Čeprav kakšnega instumenta zaradi hendikepa nikoli nisem igrala, ima glasba v mojemn srcu posebno mesto. Poslušam jo praktično vsak dan po cel dan. Dan brez glasbe zame ni dan preprosto obožujem jo. Lahko bi rekla, da sem celo obsedena z njo, tako kot so nekatere pripadnice ženskega spola obsedene z nakupovanjem ali čokolado ,nekateri moški pa z nogometom ali jeklenimi konjički, sem jaz s GLASBO. Trikrat lahko ugibate kaj naprej naredim, ko zjutraj vstanem? Seveda prižgem radio in poslušam glasbo. Karkoli delam je z mano glasba, na vseh poteh tudi v avtu, zato so moja obvezna oprema vedno slušalke.

Kot sem povedala že na začetku tega bloga prisegam na polke in valče ter dalmatinske ritme. Med narodno zabavnimi izvajalci prisegam na POSKOČNE MUZIKANTE, kajti ne samo, da so izjemni glasbeniki, so tudi ljudje z veliko začetnico. Med dalmatinski ritmi pa prisegam na klape, Oliverja Dragojeviča in Tonyja Cetinskega. Ko imam tak dan pa lahko na moji playlisti opazite tudi Bon Jovija ali Michaela Bubleta. 

Vsak  izmed nas ima več strasti brez katerih ne more. Ena takih je zame glasba. Četudi vem, da grem včasih domačim pa tudi sosedom pošteno na živce, ker skozi pošlušam glasbo, se to moje početje ne bo premenilo, ker sem to enostavno jaz. Glasba je dar, ki mi je spremenil življenje na boljše.

ponedeljek, 17. julij 2017

Lljudje smo bitja, ki se sekiramo zaradi mnenj drugih

Olja blogerji in vsi ostali, ki me pridno berete:) tako matura je za mano in zdaj se lahko pridno posvetim hobijem za katere v tem obdobju preprosto ni bilo časa. Današnji post bo govoril o našem vsakdanjem obremenjevanju z mnenji drugih o nas.

Vsak ima mnenje in prav je, da ga ima. Prav je, da ga tudi izrazi, kajti v Sloveniji imamo sistem svobode govora in lahko na glas povemo mnenje. A naše mnenje je naše in z njim ne smemo nikomur škoditi no, vsaj  mislim, da je tako. Dandanes pa se ljudje vse preveč obremenjemo s tem kaj o tem in onem mislijo drugi. S tem pa kratimo svojo srečo. Ali pa če smo sami vršilci dejanja- da nekoga kritiziramo kratimo srečo nekoga drugega. Poskusimo se postaviti v čevlje tistega, ki zaradi naših mnenj trpijo. Bi se dobro počutili, če bi bili vi na mestu tistega, ki ga blatite? Zagotovo NE! In učili so nas, da tega kar ne želimo, da drugi delajo nam, naj tudi mi ne storimo.  Kajti sekiranje lahko vodi k depreciji ali kakšnih drugih nepotrebnih zdravstvenih težav. Ima torej zelo negativne učinke na našo telesno in duševno rast. Pozitivnih učinkov, ki bi prinesli zadovoljstvo pa ni.

Sama sem se včasih zelo sekirala za mnenja  drugih, za to kako drugi vidijo vožiček, moj okus za muziko, celo za to kako vidijo moj okus za fante, oblačenje. Danes živim svoje življenje brez pretiranega sekiranja za nepomembne stvari, obdana sem pretežno z ljudmi, za katere vem, da jim ni vseeno zame in prevsem sem SREČNA in to ljudi, ki me hočejo videti na tleh zelo prizadane, prizadane jih dejstvo, da me njihovo prigovarjanje na stvari, ki se jih sploh ne tičijo ne gane in gredo užaljeni naprej iskat žrtev, ki bo podlegla takim in drugačnim očitkom. Jaz na obrazu vedno nosim nasmeh in to je moja past tistim, ki bi me radi pripeljali do tega, da se začnem sekirati. Če bi me eno leto nazaj vprašali kako se NE sekirati bi vam rekla da nimam pojma. Danes pa rečem le, da je recept za ne sekiranje:
1. Poslušaj srce
2. Delaj, kar te veseli
3. Smej se
4. Ostani zvest sebi
5. Bodi spontan
6. Bodi srečen
7. Uživaj življenje

V življenju ni prostora za sekiranje, v njem moraš uživati in biti srečen. Življenje je le eno ne pustite, da večino prostora v njem zavzame sekiraje in obremenjevanje z okolico. Na obraz si nadenite nasmeh in s tem pokažite, da vam ni mar za očitke. Konec koncev pa življenje je vaše in edini, ki vam lahko karoli očita ste vi SAMI :)
PA RADI SE IMEJTE <3

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...