petek, 19. oktober 2018

Kako se je moje življenje spremenilo odkar sem v Ljubljani

Olja blogerji moji :) kako ste? Petek je wii ;) vikend je tukaj. Jesen pa čudovita ;)

Oh, študijska leta. Mene so popeljala v Ljubljano. V enem izmed blogov sem govorila o tem kako težko mi je bilo na začetku. Začetek je bil težak in psihično naporen, a danes lahko z zagotovostjo rečem, da je Ljubljana v tem kratkem času iz mene potegnilo res veliko dobrega. 

Kaj se je odkar večino svojega časa preživim v Ljubljani spremenilo? 

1. Samostojnejša sem
Veliko stvari, ki so se mi prej zdele težke in neizvedljive sedaj storim. Kot primer naj vam povem, da sem zadnič prvič pomivala posodo morda se vam to zdi nepomebno vedeti, a zame je to res pomemben korak. 
2. Bolj cenim trenutke z družino in prijatelji
Ker sem doma samo za vikende si želim proste trenutke preživeti z družino in prijatelji, ki mi veliko pomenijo. Vsak trenutek z njimi ima posebno težo. 
3. Počutim se kot doma
Ljudje tukaj so me sprejeli za svojo. Dajejo mi občutek da sem kot doma. Zaradi njih ne pogrešam  doma v tolikšni meri. 
4.Veliko mesto veliko priložnosti
Ker sem oseba, ki zmeraj v življenju išče izzive, sem sem odločila za đprestolnico, ker me izzivi čakajo na vsakem koraku.
5. Spoznala sem ljudi , ki so mi spremenili življenje
v moje življenje so vstopili ljudjem, ki mi pomagajo skozi vsakdanje ovire in mi dali vedeti koliko sem v resnici vredna.
6.Spoznala sem sebe
Postala sem boljša različica sebe, vem kdaj moram reči ne in  se zavedam svoje sposobnost vse to sem spoznala po tem, ko sem se zaradi selitve močno zlomila in se kot domine počasi sestavila nazaj  in s tem v resnici sebi in okolici pokazala koliko moči je v meni v resnici.
7.Adijo zlobni jeziki
Ker je Ljubljana veliko mesto se ne moremo vsi med sabo poznati, zato je manj možnosti za zbadasnje in žaljivke, ki sem jih bila zaradi svojega stanja v domačem kraju tako rekoč deležna vsak dan.
8. Svobodna sem 
Poleg zadolžitevki mi jih nalaga faks, si sama raporejam dneve kako in in bom preživela čas in to me osrečuje :) svoboda ima zame res velik pomen .

Življenje v Ljubljani ima name zaenkrat res zelo pozitiven vpliv, kar se nenazadnje odraža tudi v mojem počutju.  V moj domači kraj Rogaško Slatino se sicer zelo rada vračam in bo vedno imela posebno mesto v mojem,a Ljubljana je mesto mojega novega začetka in na bom vedno ponosna. Ne glede na to, da si od začetka te dogodivščine nisem mogla predstavljati , da bom kadarkoli živela 10 km stan od doma in da se bom tam počutila tako lepo, a verjela sem ,da bom Ljubljano vzljubila in res sem jo. Sploh  si ne znam predstavljati, da bi morala svoje študenska leta in kdo ve morda tudi delček življenja po tem preživeti kje drugje kot v Ljubljani <3

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...