nedelja, 28. januar 2018

Še vedno te čakam ,a vem ,da obstajaš

Olja bogerji moji 😉 kot veste imamo študentje zdaj zelo stresno obdobje - izpitno obdobje. To je zelo stresen čas no vsaj zame in verjamem da še za marsikoga. A ker se ves čas pač ne morem učiti, ker mi glava tega preposto ne dovoli, ponavadi čas, ko se ne učim porabim za pisanje, saj me to notranje bogati. 

Le kdo od nas si ne želi biti ljubljen? Mislim da ni takega junaka. Tukaj ne mislim samo na ljubezen med dvema osebama. Ljubljen si lahko tudi s strani prijateljev, družine in hišnega ljubljenca.  Vse temelji na ljubezni. Iz ljubezni smo nenazadnje nastali tudi vsi mi.Ljubezen je gonilna sila sveta. Ljubezen dela čudeže. Ljubezen spreminja svet. Srameljivega opogumi, slabotnega okepi, bolnega ozdravi in treznega opija.

Ste že našli ljubezen svojih sanj? Če jo že držite za roko je nikdar ne izpustite iz rok. Če jo še vedno vedno iščete pa odprite srce in oči. Nikoli ne veste za katerim vogalov se skriva vaša ljubezen. Tudi jaz jo še   vedno iščem in vem da po tem svetu hodi nekdo, ki je manjkajoči del mojega srca. svoji bodoči ljubezni sem napisala pismo, ki vam ga pripenjam spodaj. 

Zaprem oči in si predstavljam tebe. Tebe, ki se boš nekoč pojavil na moji poti in me osrečil. Tebe, ki mi boš nekoč povedal, da si si želel točno tako osebo kot sem jaz. Tebe, ki me boš spoštoval in me cenil. Tebe, ki me boš poljubil in objel pred drugimi. Tebe, ki mi boš pustil da sem otroško razigrana in smrno resna. Tebe, ki me boš podpiral in dobro namerno pograjal. Tebe, ki boš z mano delil smeh in solze, jezo in trpljenje. Tebe, ki me boš vsako jutro poljubil in me v tišini gledal kako spim. Tebe, ki se boš zavedal da nobeno darilo ne more kupiti ljubezni, ki mi jo lahko daš. Tebe, s katerim bova skupaj gradila prihodnost. In veš kaj? Jaz vem ti obstajaš le čas še ni da se spoznava. Ko bo prišel ta čas bova oba vedela zakaj sva se toliko časa iskala. 

No takole razmišljam jaz. Kaj pa vi ste že spoznali ljubezen svojih sanj? Ja? Polagam vam na srce čuvajte jo! Ne? Boste jo! Samo ni še čas za vas, ker univerzum za vas pripravlja res nekaj velikega in močnega.  Saj veste kako pravijo: čas bo združil tiste ki se ljubijo počasi, a zagotovo. Prihaja vaš čas.

nedelja, 14. januar 2018

Nič na tem svetu ni samoumevno

Olja blogerji moji  :)kako ste? Sama se že nekaj dni borim z močnim prehladom in nekoliko slabšim razpoloženjem, ki je verjetno posledica prehlada ,stresa   in kupu učenja zaradi bližajočega se izpitnega obdobja.

Tisti, ki me nekoliko bolje poznate veste, da ne maram ljudi,ki se iz česarkoli norčujejo ali jemljejo stvari za samoumevne. Samoumevnih reči NI za vse se je treba zelo truditi. Brez dela ni nič. Nič ne pade iz zraka. Ampak veste kakšna sreča je , ko se zavedate, ste nekaj kar ste dosegli pridelali z lasnimi rokami in trudom. Neprecenjivo.

Jezi me, ko nekateri hrano jemljejo kot nekaj povsem samoumevnega in z njo delajo kot ,da je nikoli ne bo zmanjkalo. Veste koliko ljudi je lačnih? Borijo se za preživetje. Ko hrano mečete vstran se spomnite na ljudi, ki je nimajo in pomislite koliko bi pomenila njim. Ne bo vas nič manj, če boste kdaj kupili sendvič in pijačo brezdomcu. Naredili boste dobro delo in s tem osrečili tistega, ki mu bo to namenjeno hkrati pa tudi sebe.

Stopnice ali lift? Kaj bi izbrali? Mislim, da vas je večina od vas izbrala lift. Zakaj? Ker se vam  zdi brez veze hoditi, če se pa lahko peljete. Ste se kdaj zavedali, da vsi nimamo te sreče, da bi hodili pa si tako zelo želimo po stopnicah v trgovino, lekarno in še kam. Cenite hojo ni samoumevna.

Druženje, prijatelji cenite to! Cenite čas, vam ga nekdo pokloni, bodite hvaležni  za vsak pogovor, objem in vsak trenutek s prijatelji. Niti ljudje, ki so okoli vas niso samoumni. Tega se morda zavedamo le, ko koga izgubimo.

Cenite sami sebe. Niti  vi sami niste samoumevni. Obstaja  razlog, da ste bili poslani na ta svet.  Nekomu ste kazen, nekomu izziv, nekomu nagrada. Nekomu ne pomenite nič, nekomu ves svet.

Nič v žiljenju ne jemljite za samoumevno, ker NI. Trdo dejate in ko vam nekaj uspe bodite iskreno ponosni nase in na delo, ki ste ga opravili, saj le vi veste koliko dela in truda ste vložoli v neaj

četrtek, 4. januar 2018

Naj bo leto 2018 Vaše leto, moje bo!

Olja blogerji moji :D leto 2017 se je pred nekaj dnevi poslovilo in dalo prostor novemu letu 2018. Odločila sem se, da  bo leto 2018 moje leto na vseh področjih. Pozabila bom na vse slabo kar se je dogaja v prejšnem letu in se osredotučila na vse dobro kar se mi je zgodilo in od tu naprej gradila tudi letos.

Da se dotaknem še malo preteklega leta, saj bom  tako lažje povedala kaj si želim v letošnjem. Leto 2017 je bilo zame res prelomno na vseh področjih. Spoznala sem sebe v vseh situaijah in videla kaj je tisto kar me resnično potisne ob tla, za kratek čas pa vseeno. Spoznala sem kdo so ljudje, ki jim lahko zaupam in kdo je tisti, ki je bil z mano zgolj zaradi svoje koristi. Okusila sem trpljenje in zmago. Mnogokrat sem padla in se pobrala. Veliko jokala in se smejala. Veliko pela in se zabavala. Postala še močnejša kot do zdaj. Ne bi zamenjala niti enega samega trenutka iz leta 2017, ker vem da so vsi ti trenutki pripomogli k moji osebni rasti. Ob enem pa so mi ti trenutki prinesli ljudi, ki so se iz prijateljev prelevili v mojo drugo družino in vem, da se lahko zanesem nanje, z njimi jočem, se smejem , zabavam in sem ob njih preprosto to kar sem.

Zdaj je tu leto 2018. Odločila sem, da bo to resnično moje leto. Iz sebe bom iztisnila vse moči,ki jih imam, da uresničim zastavljenje cilje in izpolnim vse svoje sanje. S trdim delom, srčnostjo in iskrenostjo, ki jo premorem vem , da sem vsemu kos. V letu 2018 ostajam borbena in suverena. Čutna in empatična ter stroga in striktna do sebe to je pot do uspeha. Želim si ostati zdrava, srečna, nasmejana ob enem pa želim imeti moč pomagati vam pa četudi ne fizično pa vsaj pihično, kajti vsak vam  ne more dati, tega kar vam lahko dam jaz. Sem namreč izredno dober poslušalec. Želim si uspeti pri študiju in še enkrat dokazati, da se trdo delo obrestuje. Želim si spoznati sorodno dušo s katero bom lahko delila dvojino, ki si jo vsak želi in kateri bom brez vseh pomislekov lahko zaupala tisto najčistejše v meni- moje srce. Predvsem pa vam sporočam da tudi v letu 2018 ostajam zvesta sebi in upam , da mi bo tudi to leto dalo nekaj sončkovv  moje življenje. ( beri: iskrenih prijateljev)


Kaj pa je moje voščilo vam ob novem letu?  Bodite zdravi, srečni in srečo delite še s kom. Predvsem pa ne  se bojte se biti iskreni in ne bojte se iztopati. Tisti, ki vas imajo radi vas bodo sprejeli take kot ste. Trdo delajte, enkrat se bo obrestovalo. Če vam gre kaj narobe, ne obupajte vse bo še tako kot mora biti. Uživajte, pojte, plešite, ker življenje je eno. Sanjajte, ker nič ni nemogoče. Predvsem pa pustite da bo leto 2018 vaše leto! To je namreč vaša odločitev. PA SREČNO

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...