četrtek, 17. maj 2018

Zakaj ravno blog?

Olja blogerji moji :)  V zadnjih nekaj dneh sem sem kot strela iz jasnega prejela v prašanje , ki je zvenelo nekoko tako: Čuj Lana zakaj ti pišeš blog? želite izvedeti? razloge za to in še mnogo več vam razkrijem v tem postu.

Vsak ima strasti., zanimanja. Vsak ima  v življenju obdobje, ko se išče in raziskuje samega sebe. Obdobje pubertete je zelo turbolentno obdobje. Jaz sem v tem obdobju zelo spremeljivega obnašanja.Vse me je motilo, mi šlo na živce, me razjezilo ,vedno se se s vsemi prepirala o tem kaj je resnica in želela uveljaviiti svojo voljo. Uh zanimiva leta. Nekega dne sem se res močno sprla z prijateljco. Bila sem jezna, brez volje in motivacije pa me je prešinila misel, da me taka jeza ne bo nikamor vodila in da moram najdi nekaj s čemer bom obvladovala svojo ekstremno jezo.

Tuhtala sem in iskala rešitve pa mi na pamet ni padlo nič kar bi se mi zares  zdelo zanimivo. Potem pa sem nekega večera mirno ležala v postelji in si rekla pisala bom dnevnik tako bom lahko vse svoje jezne izbruhe zapisala tja in se tako pomirila.Izražanje skozi besede pa mi je bilo že od nekdaj zanimivo, zato semvedela, da želim pisati. Nekaj časa sem tako pisala dnevnik, ki je še danes nekje skrit daleč od oči drugih, a sem kmalu ugotovila da želim nekaj več. Nisem si želela, da bi vse kar doživljam ostalo videno le meni, zato sem se odločila, da bom svoje življenje delila s svetom. Odločila sem se, da bom pisala blog.

Odločila sem se, da bom bralcem svojega bloga ponudila nekaj več, spustila jih malo bližje k sebi in jim ponudila resnične zgodbe iz svojega življenja in moja razmišljanja o svetu, brez olepšav. Mislim, da mi to kar lepo uspeva in da sem ne glede na to, da se sem dvomila v to, da mi bo uspelo izbrati take teme, ki bodo ljudi zanimale kar usopešno. Moj blog je bran, odlično bran! Vedno rada preberem pohvale in konstuktivne kritike, ki mi bodo pomagale postati še boljša.

Pisanje je nekaj kar res rada in s srcem delam. Z veliko strastjo in zavedam, da s svojim pisanje lahko dam nekaj tudi vam, ki me berete. Blog je moj svet kamor se umaknem, ko sem žalosna, jezna, srečna. v ta svet se umaknem vedno, ko rabim časzase, za svoje razmišljanje. Besede mi vedno pomagajo najdi moj notranji mir. Nekateri mi pišete tudi, da vam moje pisanje povrne upanje. To je največje plačilo zame in o takih izjavah sem zelo ganjena. Dajejo mi vedeti, da nekaj delam prav in ponosna sem na to kar vam skozi svoje pisanje lahko dam! Obljubim vam , da se bom trudila še naprej.

Objemček do naslednjič.



torek, 8. maj 2018

skrivnost dobrega odnosa z drugimi? Iskrenost!

Olja blogerji moji :) tako lep dan je zunaj izkoristila sem ga za učenje in sprehod po ljubljani s prijateljico. Moj današnji post bo govoril o iskrenosti.

Vsi ljudje si želimo zaupnih in ljubečih odnosov, v katerih bomo lahko iskreni drug z drugim.   Le malo pa je takih, ki si iskenih odnosov iskreno želijo.Od kod potem izvira potreba po pretvarjanju, ki  ne privede  prav daleč.  Če so nas v otroštvu pogosto grajali, zasmehovali, kritizirali in nam na druge načine jemali pogum, smo se naučili, da ni varno izražati tistega, kar dejansko čutimo in mislimo., a ne glede na vse je prav , da se ne pretvarjamo in ostanemo iskreni , če nam neka oseba karakterno ne paše pa je prav , da se odmaknemo in ne zavajamo drugih. Iskrenost je namreč oblika vedenja in zanjo se lahko zavestno odločimo - ali pa tudi ne. Povsem od nas je odvisno, katero pot bomo ubrali. Včasih se nam lahko zdi, da bomo lažje rešili konflikt, če se malo zlažemo. Vendar če namesto pri laži, vztrajamo pri resnici in se spopademo s posledicami, bomo odkrili, da vsakokrat postanemo močnejši in stabilnejši, kot pa če se zatekamo k lažem. 

A ni bolje, da ti nekdo nekdo nekaj pove po resnici in te morda malo prizadane kot pa,  da ti zato, da bi ostala v dobrih odnosih natrosi mnoge laži?Vedno si vzemite čas za razmislek! Ne reagirajte takoj, ne napadalno in ne z obrambo. Zavedajte se, da je to zelo pomemben, čeprav težak trenutek za oba. Nekdo je zmogel toliko moči in poguma, da vam je iskreno povedal, kako vas doživlja in najbrž mu ni bilo lahko. Če reagirate z jezo ali z izgovarjanjem, mu s tem sporočate, naj vam v prihodnje ne pove resnice.  vedno si vzamite čas , da pretehtate zadevo, da določite kaj vam je nekdo želel s sporočilom povedati Mogoče vam je želel pomagati ali vam pokazati pravo pot . In če takšno sporočilo vzamete resno, bodo ljudje okoli vas vedeli, da cenite resnico, pa čeprav je boleča za vas.

 skrenost je kot luč, ki nam omogoča, da sebe in druge vidimo v bolj pravi podobi. Omogoča nam, da imamo ob sebi ljudi, ki so z nami zaradi nas samih, ne pa zaradi naše 'umetne' ljubeznivosti.

Objemček do naslednič :)

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...