torek, 8. maj 2018

skrivnost dobrega odnosa z drugimi? Iskrenost!

Olja blogerji moji :) tako lep dan je zunaj izkoristila sem ga za učenje in sprehod po ljubljani s prijateljico. Moj današnji post bo govoril o iskrenosti.

Vsi ljudje si želimo zaupnih in ljubečih odnosov, v katerih bomo lahko iskreni drug z drugim.   Le malo pa je takih, ki si iskenih odnosov iskreno želijo.Od kod potem izvira potreba po pretvarjanju, ki  ne privede  prav daleč.  Če so nas v otroštvu pogosto grajali, zasmehovali, kritizirali in nam na druge načine jemali pogum, smo se naučili, da ni varno izražati tistega, kar dejansko čutimo in mislimo., a ne glede na vse je prav , da se ne pretvarjamo in ostanemo iskreni , če nam neka oseba karakterno ne paše pa je prav , da se odmaknemo in ne zavajamo drugih. Iskrenost je namreč oblika vedenja in zanjo se lahko zavestno odločimo - ali pa tudi ne. Povsem od nas je odvisno, katero pot bomo ubrali. Včasih se nam lahko zdi, da bomo lažje rešili konflikt, če se malo zlažemo. Vendar če namesto pri laži, vztrajamo pri resnici in se spopademo s posledicami, bomo odkrili, da vsakokrat postanemo močnejši in stabilnejši, kot pa če se zatekamo k lažem. 

A ni bolje, da ti nekdo nekdo nekaj pove po resnici in te morda malo prizadane kot pa,  da ti zato, da bi ostala v dobrih odnosih natrosi mnoge laži?Vedno si vzemite čas za razmislek! Ne reagirajte takoj, ne napadalno in ne z obrambo. Zavedajte se, da je to zelo pomemben, čeprav težak trenutek za oba. Nekdo je zmogel toliko moči in poguma, da vam je iskreno povedal, kako vas doživlja in najbrž mu ni bilo lahko. Če reagirate z jezo ali z izgovarjanjem, mu s tem sporočate, naj vam v prihodnje ne pove resnice.  vedno si vzamite čas , da pretehtate zadevo, da določite kaj vam je nekdo želel s sporočilom povedati Mogoče vam je želel pomagati ali vam pokazati pravo pot . In če takšno sporočilo vzamete resno, bodo ljudje okoli vas vedeli, da cenite resnico, pa čeprav je boleča za vas.

 skrenost je kot luč, ki nam omogoča, da sebe in druge vidimo v bolj pravi podobi. Omogoča nam, da imamo ob sebi ljudi, ki so z nami zaradi nas samih, ne pa zaradi naše 'umetne' ljubeznivosti.

Objemček do naslednič :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...