sreda, 24. april 2019

Sreča je v življenju imeti prijatelja, ki verjame vate tudi takrat, ko bi drugi naraje dvignili roke

 Olja bogerji moji :) kako ste? Za danes sem za vas  pripravila intervju  z osebo, ki mi je v zelo kratkem času dala vedeti,da  moram verjeti vase,  se ceniti in biti to kar sem. Denis, ki se mu je svet pri tridestih  obnil na glavo, saj so mu diagnosticirali raka na modih. Kar na enkrat so delo na radiu in televiziji zamenjali bolnišnični hodniki, kemoterapije, operacije  in ogromno prostega časa.  Sam pravi, da je zdaj po diagnozi boljša različica samega sebe. Jaz pa lahko dodam le, da je Denis prijatelj kakšnega sem si vedno želela.  Komunikativen, iskren , srčen in čuten. Moja največja motivacija, ko mi je najhuje. Vesolju sem izjemno hvaležno, da naju je združilo.




1.      . Pozdravljen  Denis . V treh stavkih se nam predstavi, kdo je Denis ?


Sanjač za katerega se zdi, da je včasih bolj med oblaki kot na realnih tleh. Nežna duša, ki je morda preobčutljiva za ta svet. In nekdo, ki verjame, da je še dobro na tem svetu in stremi k temu, da dobro tudi širi.

2.      10 pridevnikov, ki te najbolje opišejo?


Komunikativen, čustven, romantičen, občasno zabaven, prijazen, pripravljen sodelovati in pomagati, preprost, delaven, optimističen, desetega pa naj mi prisodijo kar bralci sami.

3.       Vemo, da imaš sestro. Kakšno je bilo tvoje otroštvo?  Kakšen odnos imaš s sestro?


Po prvotnem šoku, ko je namesto želenega kolesa dobila brata, sva razvila precej lep odnos. Pač kot ga imajo bratje in sestre. Malo se kregava in več se imava rada. Moje otroštvo je bilo takšno, da bi se z veseljem vrnil v tista leta.

4.      3 Vedno si sledil svojim sanjam in postal novinar, če ne bil novinar kaj bi bil?


Nisem samo novinar. Sem tudi radijski in televizijski voditelj, po novem pa tudi pisatelj, saj nastaja moja prva knjiga. Pred tem sem se preizkusil tudi v vlogi manekena, modela, športnega animatorja, prostovoljca na letovanjih preko Zveze prijateljev mladine Maribor, voditelja najrazličnejših dogodkov, delavca v McDonaldsu, natakarja, inštruktorja rolanja, da ne omenjam, da vozim tudi traktor in vem kidati gnoj. Kamorkoli me boste dali, se bom znašel.

5.     Kaj ti je najbolj  všeč pri tvojem delu?



Da je raznoliko, da spoznavam ogromno novih ljudi in si s tem širim obzorja.


6.       Kaj zate pomeni beseda ljubezen ? 



Nekaj najlepšega kar se nam lahko zgodi.


7.       Kdo je tvoj največji vzornik?



Vsak, ki je dober do sebe, svoje okolice in do sveta.


8.        Kakšni so bili občutki , ko so ti lani jeseni diagnostcirali raka? Kaj je bilo najtežje?


Občutke bo najbolje poznal nekdo, ki je šel čez podoben scenarij. Težko je opisati svoje občutke ob diagnozi raka v nekaj stavkih. Na to kaj je bilo najtežje težko odgovorim, ker ni tukaj lestvice od lahkega do težkega. Borba z rakom je težka že sama po sebi.

9.       Si oseba , ki nikoli ne more biti pri miru. Kako si se zamotil med zdravljenjem v bolnišnici


Z branjem, pogovori, obiski, sprehodi okrog onkološkega…

10.   Vsi imamo slabe dni. Kaj je tebi pomagalo, da si vedno ostal pozitiven?


Daleč od tega, da bi bil vedno pozitiven, sem imel tudi sam slabe dneve in jih še vedno imam. Ko se zalotim, da tonem v globine, poskušam z glavo ostati na površju in se ne prepustiti temačnim mislim.

11.   Koliko ti pomeni najino prijateljstvo in zakaj je tako posebno?


Vsako prijateljstvo je dobrodošlo, sploh, če je iskreno in z dobrim namenom. Medtem, ko potujemo po tem planetu čez življenje je okrog sebe dobro izbrati tiste ljudi, ki ti bodo dajali navdih in ki bodo verjeli vate tudi takrat, ko bodo drugi že zdavnaj dvignili roke.

12.   In za konec nam povej še, kakšen je tvoj življenjski moto  in kaj bi sporočil ljudem ?


Bodimo dobri drug do drugega. Sam se držim načela, da se oglasim, če se mi zdi nekaj vredu, če nimam dobrega komentarja pa raje ostanem tiho. Nisem en tistih, ki bi lastno veselje iskal v tem, da bi nergal in udrihal čez ostale. Verjamem namreč v to, da se dobro z dobrim vrača. 


  Dragi prijatelj, saj veš kako jaz pravim: Nič ni nemogoče! Zmoreva! Sva borca in želim si , da sva svetu navdih vsak na svoj način. Hvala ker si <3 Upam in si želim, da bi najino prijateljstvo iz dneva v dan raste in se nekoli ne konča ne glede na to kam naju zanesejo poti.


Image result for denis malačičImage result for denis malačičImage result for denis malačič

sobota, 20. april 2019

Sem kar sem! Dovolj imam negativnih misli o sebi

Olja bogerji moji ;) Kako ste? Jaz sem res dobro. Želim vam, da praznike preživite s tistimi, ki jih imate radi in da se ne najeste preveč :D

Priznam vedno sem spadala med tiste ljudi, ki niso najbolj prepričani , da so dovolj dobri, dovolj delovni in priljubljeni. Priznam, sprva omahujoče, toda z vedno večjim pogumom , izjavljam, da v svojem življenju ne bom več tolerirala takšne energije, ki mi ni po godu, me ničesar ne uči in ne prinese nič dobrega. To ne pomeni, da naivno pričakujem svet brez bolečine, trpljenja in slabih trenutkov. Toda, kar je mišljeno za mojo rast, naj ostane, vse ostalo, kar ni smet mojega smetnjaka, naj za vedno zapusti mojo trato.



 Dovolj imam tega, da nenehno ugajam drugim in se trudim (včasih s krvavimi žulji), da se vedno prikažem v  bleščeči luči. Dovolj mi je dokazovanja svojih sposobnosti vsem ostalim, na koncu (ali še to ne) pa sebi. Dovolj mi je poslušati druge o tem, kako naj se obnašam, kako naj živim in kako naj se izražam.


Sem odrasla ženska, ki se končno  spoštuje, ki se vidi v vsej svoji lepoti, z vsemi prikupnimi posebnostmi, ki me delajo neprecenljivo edinstveno. In prelepo. Ja, prelepo. Najlepšo.

 In  ker se tega zavedam, ne bom in nočem prenašati negativnega odnosa do sebe. Najsi bo to s strani okolice ali same sebe.


Všeč mi je, kako izgledam. Počutim se udobno in srečno v svoji koži. Ni trajalo nekaj dni, da sem se sprejela, temveč leta. Vsa ta leta ,čeprav sem še  zelo mlada sem se podcenjevala. Žal mi je. Moje telo, oprosti mi za vse. Da te nisem cenila, ko si mi vendar nudilo vse, kar bi si sleherna oseba lahko želela. Moč, da poletim – tudi do neba, če bi hotela. Danes zaradi tega, ker se nisem sprejela v celoti, plačujem nekaj davkov. Toda vse to so bile le lekcije, ki so me na trdi način prebudile. Morda nisem najlepša roža med rožami, toda to ni bistvo. To ni tekmovanje v tem, katera roža je  najboljša,  ampak katera je dovolj močna, da se kjub premalo vode razcveti. Postala sem vendarle nekaj drugega. Boljša jaz. Kaj takega si ne bi upala sanjati v najbolj divjih sanjah. Mislila sem, da tekmujem med rožami , a namenjeno mi je bilo, da postanem popolnoma nekaj nepričakovanega. In sem vzklila.


 In zaradi vsega tega si ne bom več dovolila, da nekdo drugi pride s sekiro in si dovoli sekati veje ali kar celotno drevo. Ne želim si ljudi, ki igrajo prijaznost in lažno spoštovanje. Cenim iskrenost in pristen odnos. Pa četudi bo kdaj razburkan in težaven. Resnično več ne rabim t.i. "small-talka" zavoljo pogovora. Če mi nimaš kaj za povedati, mi vsekakor ne rabiš povedati stvari, ki se me ne tičejo, me utrujajo in črpajo mojo dragoceno energijo. Opravila sem s čustvenimi vampirji.

 Ne rabim več negativne energije. Ne želim si je. Ne zaslužim si je. Edina naloga v tem življenju naj nam bo ta, da smo v sleherni situaciji zvesti samemu sebi, da se ne dajemo v nič le ,zato, da bo drugim ugodno ter da nas, ne glede na situacijo, obdaja pozitivna enegija 


petek, 5. april 2019

Življenje je film.

Olja bogerji moji ;) Kako ste? Jaz sem res dobro. Dovolim si  biti dobro. April se je začel in z njim muhasto vreme.  Naj vreme ne vpliva na  vas. Ampak bodite srečni, da ste se danes zjutraj vstali in dobili priložnost, da preživite še en čudovit dan.

Nekaj dni nazaj sem se s prijateljem pogovorjala o življenju in prihodnosti. Res globok pogovor. Vsak v življenju dobi tisto kar mora prestati in predelati. Z nekim višjim ciljem. Vsak dobi tisto s čemer in iz česar se bo nekaj naučil. Dobi nekaj s čemer bo lahko šola drugim in s čemer boste postali najboljša različica samega sebe.

Življenje je kakor film. Kakšno vlogo bomo odigrali se že pred rojstvom odločimo sami, življenje pa potem poskrbi, da  nas pošlje v ta film. Pošlje  nas v film v katerem je ravno toliko lekcij kot jih moramo imeti, da naučimo imeti radi sebe in da učimo druge, da nič ni nemogoče.

Zato verjamem da je naslov filma, ki sem ga jaz izbrala pred rojstvom: Četudi te cerebralna lovi, se te iskren nasmeh drži.  Z tem , ko sem dobila vlogo v tem filmu, sem dobila tudi poslanstvo,da skozi film, ki ga zdaj smemam že skoraj 22 let z mislimi in dejanji pokažem, da se s trdno in odločno voljo in s pravimi ljudmi ob poti vse da. Seveda  pridejo tudi dnevi, ko se vprašaš zakaj si si izbral ravno film s tako vsebino, a naj vam povem vse ima svoj višji razlog.

A si lahko izbremo soigralce v našem filmu? Nekatere ja žal pa ne vseh. Vsak soigralec je tu z namenom. V naših filmih pride do različnih scenarijev. Tako  tragičnih , jokavih, stresnih kot tudi srečnih, navdihujočih in ganjih. Vsak naš film je sestavljen iz vzponov in padcev.

Ne glede na vse bodite ponosni na svoj film. Film igrajte po svojih pravilih in strmite k temu kar si želite. Ne pozabite , da ste pomembni zgolj in samo vi. VI STE ZVZDA SVOJEGA FILMA.

Image result for the star is born

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...