petek, 18. september 2015

Živeti svoje sanje

Olja blogerji  odločila sem se da bom zdaj nekaj časa, dokler mi bo čas in obveznosti to dopuščale nekoliko bolj dejavna na blogu :)
Današnji post bo govoril o sanjah in  njihovem vploivu na posameznika.

Ali ste se kdaj vprašali, kdaj in zakaj so nastali pregovori? Ali ste jih kdaj poskusili s čim povezati? Pravijo, da je vsak svoje sreče sam kovač. Pravijo tudi: kar verjameš, se uresniči, kjer je volja, je moč, upanje umre zadnje, smeh je pol zdravja, za dežjem posije sonce, ne sekiraj se zaradi reči, ki jih ne moreš spremeniti …

Razlaga in povezovanje sta stvar posameznika. Vera v dejstva okoli nas ravno tako. Nobenega pomena nima kogarkoli prepričevati v dejstva, ker je to nemogoče. Lahko le pojasnjujemo svoje izkušnje. Do razmišljanja o teh stvareh pa posameznika vedno pripelje nekaj čisto drugega. Največkrat je to težka življenjska preizkušnja, ki lahko korenito spremeni življenje. Vsi pa vendarle vemo, da nam gre vse narobe, kadar smo slabe volje. In vsi vemo, da se naša ljuba Zemlja ne vrti kar sama od sebe. Vemo tudi, da je dojenčkovo počutje odvisno od tistega, ki je trenutno ob njem. Konec koncev je prav zanimivo tudi to, da danes v vseh medijih vedno pogosteje slišimo besedo pozitiva. Vemo dosti, vendar se posamezniku te stvari zdijo pregloboke za razmišljanje. Hkrati se zdijo čisto nepomembne in nerazumljive. Jaz si jih razlagam zgolj na mojih izkušnjah. Bolje pa jih razumemo ob razlagi dveh avtoric in sicer Louise L. Hay in Rhonda Byrne.

Pomen negativne energije

Negativna energija privlači negativno. To lahko pogosto zasledimo pri vsakdanjih opravilih. Kadar nismo najbolje razpoloženi in kadar si govorimo: »danes ni moj dan«, takrat je ta dan čista polomija vrstečih se nevšečnosti. Takšno razpoloženje sicer pride in mine. Večja težava nastane takrat, ko je takšno razpoloženje dolgotrajnejše. Takrat negativna energija začne ustvarjati celo strese v telesu. Misli imajo večjo moč, kot se zavedamo. Slabe misli so vedno podlaga slabega počutja. Posledično se začne vrteti začaran krog dogodkov, konfliktov ali celo strahu pred nečim. Prej ko začnemo misliti drugače, prej začnemo ustavljati začarani krog. Skratka, z negativno energijo je nemogoče uresničiti posameznikove želje.

Pomen pozitivne energije

Pozitivna energija privlači pozitivno. Kadar smo dobre volje, so dobre volje načeloma vsi okoli nas. Takrat privlačimo pozitivne ljudi, dogodke in situacije. Ko se smejemo, nam včasih vrne nasmeh celo nekdo, pri katerem se nam je to prej zdelo nemogoče. Pozitivna energija je stokrat močnejša od negativne. S pozitivno lahko dosežemo marsikaj. Pomembno je le, da znamo postaviti svojo lastno pozicijo. To pomeni odgnati skrbi in strahove stran. Šele potem, ko to dosežemo, znamo verjeti vase in v svoje sposobnosti. To je že prvi korak do uresničitve posameznikovih želja. Pozitivna energija namreč močno privlači pozitivne dogodke in situacije.

Pomen afirmacij

Se vam je kdaj zgodilo nekaj hudega in ste ugotovili, da ste o tem nekoč intenzivno premišljevali? Ali pa nekaj dobrega in se je to potem tudi zgodilo? Kot že omenjeno, misli imajo veliko moč. V to težko verjamemo, ampak jo resnično imajo. Vsakič, ko opazimo, da si v glavi delamo kakršne koli črne scenarije glede česar koli, takrat od sebe pošiljamo negativne afirmacije. Za razplet dogodkov v prihodnosti je zelo pomembno slabe misli zavestno zaustaviti. Te scenarije je treba spremeniti v dobre in jih postaviti v sedanjik. Tako bomo sprožili delovanje pozitivnih afirmacij, ki nam bodo privlačile dobre dogodke in situacije. Skratka, naše oziroma posameznikove želje.

Pomen vizualizacije

Te jo odgovor na to, kako dobiti želeno oziroma kako sprožiti dobre dogodke in situacije. Najprej je treba željo dosledno definirati in jo postaviti v sedanjost. Torej, svoje želje si moramo predstavljati tako, kot da so že uresničene. Zelo pomembno je, da v uresničitev zavestno verjamemo. Vera v izpolnitev nam zavestno spodbudi pozitivno prepričanje. Vendar je pomembno še nekaj. Želja ne sme biti obremenjujoča za naše srce. To nikakor ne sme biti hlepenje po nečem. To mora biti mirna želja, vtisnjena globoko v srcu.

Zakon privlačnosti

Po branju vseh teh besed se verjetno vse skupaj sliši kot nekaj brez »glave« in »repa«. Tudi sama sem razmišljala tako, dokler nisem ugotovila, da se vsa dejstva med seboj povezujejo v okviru zakona privlačnosti. Ste kdaj ugotovili, da delate to ali živite to, o čemer ste v otroštvu sanjarili? To je to. Zakon privlačnosti je tisti, ki nam lahko prinese vse, kar si zares želimo. Je tisti, ki nam omogoči živeti svoje sanje. Lahko bi ga tudi poimenovali ključ do naše sreče. Pri tem pa nikakor ne smemo biti nestrpni, saj vse pride ob svojem času. Končno zelo pomembno dejstvo je namreč to, da na čas posameznik nima vpliva. Vpliv ima le na dogajanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...