četrtek, 28. avgust 2014

lepota

Z vami bi rada delila toliko stvari a sam veste večni problem je čas, ki tako hitro beži da enostavno ne uspem narediti vsega kar bi rada. še  Res da so počitnice(še nekaj dni) in da naj bi imela takrat mi najstniki časa na pretek,ker po mnenju starejših nimamo kaj delati pa pri meni ni tako, vedno si najdem delo.
No, pa da ne bom samo nakladala preidimo k bistvu danes bom z vami delila mnenje o lepoti

Ste se kdaj vprašali kaj pravzaprav pomeni biti lep? lepota je veliko več od tistega kar vidimo zunaj človeka kaj ko bi našli globji pomen?

Vsi poznamo en pomen, ki ga vselej povezujemo z zunanjostjo posamezika. Po našem mnenju je lep samo nekdo,ki ima lep obraz, popolno postav in še in še.  poznam par pripadnic nežnejšega spola, ki brez lepote pač ne morejo. Ure in ure izbirajo obleke  in stojijo pri ogledalu.  Vstajalo uro ali dve pred službo samo da se uredijo in olepšajo. Dekleta in žene  zavedajte, da tudi če se uredimo in olepšamo  to stojimo zase in NE za druge! in ne rabimo dragih stvari,da nas olepšajo.Pa je res samo en pomen lepote?
Jaz mislim da ne! Meni osebno je lepota tudi to, da se zbudim v sončno jutro z ptičjim petjem ali pa če mi kdo reče da me ima rad. Moj najljubši pomen lepote pa je lepota človekovega srca. Imeti čisto srce in sprejemati druge takšne kot so je največja lepota.

lepota je tudi narava samo poglejte vse te gozdove, morja , gore... Kako lepo pa se sploh zavedamo ne ! Lepota je ko storimo dobro delo za sočloveka in še je malih stvari ki nas lahko naredijo lepe.

Lepota je v malih rečeh, kupljenih brez denarja!


petek, 22. avgust 2014

prijateljstvo

Z bratom sva zjutraj odprla temo,ki mi je znova dala misliti in se bom spet malo razpisala o tem :) 
najina tema je bila prijateljstvo. Kdo  pravzaprav je prijatelj? Kako ga prepoznati? Kakšne lastnosti ima? Ali je lahko nekdo, ki ga poznamo le bežno? na vsa ta vprašanja in še mnoga bom poskusila odgovoriti
.Prijatelj definitivno ni nekdo ki te pokliče samo takrat ko kaj potrebuje ali mu je dolgčas. To ni nekdo, ki t ocenjenje po tem kako si oblečen in iz kako premožne družine izhajaš. Žalosti me dejstvo da si  ljudje dandanes sploh ne znamo razložiti pravega pomena besede prijatelj.


 "Prijateljstvo je neopisljivo razkošje, da se z nekom počutimo popolnoma varne, ne da bi morali izbirati misli ali tehtati besede." George Eliot. To je prava definicija prijateljstva, kajti pravi prijatelj je tisti, ki te podpira pri vsaki tvoji odločitvi in te sprejme takšnega kot si.

Ali je prijatelj lahko le bežni znanec? Definitivno ne! Mogoče si kdo od vas predstavlja, da je prijatelj že nekdo, ki ga nekajkrat srečaš na ulici ali v mestu in ga pozdraviš a ne to ni prijatelj to je res samo znanec. Prijatelj je nekdo ki mu nameniš več besed kot samo pozdrav in mu zaupaš tudi nekatere zelo pomembne stvari. A nikoli ne pozabite najbolj lahko zaupaš le sebi!

Kaj pa žensko- moška prijateljstva? Ker se sama že od nekdaj boljše razumem s fanti prisegam na taka prijateljstva. Zakaj? Ker gre za boljše razumevanje, boljšo podporo, ni kreganj zaradi oblačil, simpatij... Jezi pa me dejstvo, da ljudje mislijo, da prijateljstva med moških in žensko ne obstajajo in da gre za ljubezensko razmerje, kar v večini primerov sploh ne drži. na lastni koži sem izkusila da so fantje oz. moški boljši prijetelji. 

mogoče ste že kdaj slišali da si izbiraš prijatelje kot si sam! No to pri meni drži kot pribito :)

S to objavo sem želela rajasniti pravi pomen besede prijatelj upam, da mi je to nekako uspelo 





četrtek, 21. avgust 2014

denar sveta vladar

Saj veste vsak ima kdaj slab dan in vstane z napačno nogo. Vsi smo kdaj radi sami, da temeljito razmislimo o določenih rečeh. Jaz sem ena takih,ki zelo dostikrat ,ko mi gre kaj narobe pomislim na stanje v svetu in tudi tokrat je bilo tako. Tokrat sem se ustavila pri denarju in njegovem vplivu na nas.

Oh,denar kaj je že to? A to tisto s čemer si lahko kupimo vse razen ljubezni, zdravja in prijateljev. pa so materialne dobrine res pomembnejše tega da smo zdravi, srečni mislim da NE! Dandanes vsi samo gledajo kako vpliven si, koliko nepremičnin imaš in kako bogat si, kar je smrtno narobe!!!!!!!!!

 Bogataši si vsak dan lahko privoščijo nove obleke, drage počitnice in še in še ...  in ponavadi so taki ljudje egoisti v pravem pomenu besede. Samo da imajo oni za druge ni važno. Nikoli se ne vprašajo ali ne bilo mnogo bolje da bi imeli manj denarja in bili bolj srečni. Kajti če mene vprašate denar prinaša nesrečo,nekateri ga imajo preveč in ne vedo kaj bi z njim, zato pride potem tako daleč da brez denarja pač ne morejo živeti. Ampak ali ste se kdaj vprašali kako bi bilo brez denarja? Jaz mislim da bi bilo lepše saj ne bi bilo toliko kreganj in ne bi se toliko primerjali med sabo. No, pa sej ne da ne bi bilo denarja ampak vsaj da bi bil pravično razdeljen da bi ga vsi imeli dovolj za preživetje. Ne pa tako kot danes da ga imajo eni toliko da ne vejo kaj bi z njim drugi pa niti za skromno preživetje. To je to kar me najbolj jezi!


Kaj ko bi mi enkrat pomislili na sirote, ki se z dneva v dan borijo z lahkoto in žejo,da bi preživeli. kaj ko bi denar, ki ga drugače porabimo za novo majico ali sladkarijo dali njim in jim kupili osnovna živila. Ste kdaj pomislili na to? kapo dol Unicefu in vsem prostovolcem za tako junaška dejanja. Včasih po televiziji spremljam Unicefove prispevke iz Afrike ti prizori so res srce parajoči. Otrokom tam največ pomeni skodelica riža in sveža pitna voda. Mi pa smo tako prevzetnici, da še kruha ne jemo,če ni vsak dan svež. Mislim, da bi bilo prav enkrat zamenjati vloge in stradati več dni tako bi potem vsaj razumeli kaj pomeni biti lačen in da denar ni najpomebnejša stvar v  svetu. Pomembno je da smo zdravi, srečni in se imamo radi pa ne samo pomembno je da znamo ceniti kar imamo in ne zahtevo še več

Bistvo mojega današnjega razmišljanj pa je: Bolje kot imeti denar je biti zdrav in srečen

sreda, 20. avgust 2014

kdo pravzaprav sem?

Zdravo!

Sem borbena, vztrjna in pozitivna oseba. Po horoskopu strelka kar vam pove vse o meni, če ste se kdaj vsaj malo poglabljali v horoskope :) v glavnem sem realna, resnicoljubna in včasih malo smotana.Aja ali kot bi rekli prijatelji oseba brez dlake na jeziku haha to lahko priterdim:) Res povem vse stvari tako kot so čeprav sem včasih neusmiljena no, tudi tukaj bo tako!

No zakaj sem se sploh odločila pisati blog, ker imam občutek , da je treba ljudem odpreti oči in se brez slabe vesti razpisati o danšnjih  razmerah v svetu in življenju nasloh. zato bodo tudi moje teme take iz vsakdanjega življenja in tukaj bom res povedala stvari tako kot so oz jih vidim sama brez zavijanja v celufan kot radi rečemo

Zaradi tega bo moj blog nekaterim všeč nekaterim pač ne a kaj morem različni smo si!

Lp , vaša resnicoljubka  :)

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...