sobota, 26. avgust 2017

Dom

Olja dragi moji blogerji te dni sem vam dala možnost, da napišete predloge o čem bi radi brali na mojem blogu. Dobila sem kar nekaj predlogov eden izmed njih pa je bil tudi piši o domu, svojem domu. No pa sem se odločila napisati nekaj o domu- kaj zame dom pomeni in še mnogo več.






Kako lepo je imeti toplo zavetje kamor se vsak dan vrneš po takih in drugačnih obveznostih in pri tem vedeti, da te tam čaka topel objem in misel, ki te bo po tako napornem dnevu dvignila do te mere, da lahko mirne vesti zaspiš ne kjerkoli ampak DOMA. Dragi moji nič lepše kot je DOM in v njem ljudje na katere se lahko zaneseš.V Njem ljudje, ki vedo, da si imel naporen dan in da potrebuješ mir. Lepo je imeti dom, kjer veš da si vedno dobrodošel in se lahko pogovarjaš brez, da si pri tem mogel pretvarjati, da si nekdo drug. Kako lepo je vedeti, da te doma čaka družina, član katere si že vse življenje in nenazadnje so to ljudje, ki so ti DOM dali. Meni osebno največ pomeni, ko se vsi družiski člani zbremo doma ob kaminu ali ob mizi in debatiramo o tem, kar se je vsakemu izmed nas zgodilo tisti dan. Obožujem mamino kuho, saj njena hrrana diši že ob vstopu v hišo. Tako zelo rada pohajkujem naokrog, tisti, ki me dobro poznate boste vedeli o čem govorim, zvečer pa se z hvaležnostjo v srcu vrnem domov. 

Sama sem človek, ki obožuje novosti, izzive in adrenalin. Pred štirimi leti sem se tako odločila, da me dijaška pot zanese v Slovensko Bistrico, tam sem do junija letos obiskovala srednjo šolo. Vsak dan sem se zjutraj odpravila v 35 km oddaljeno Slovensko Bistrico, pozno popoldan pa sem se vrnila domov.  Vrniti se domov je nekaj najlepšega. Nekaj najlepšega je vedeti, boš doma dobrodošel, ne glede na to kako dolgo te ni bilo.  Spomnim se trenutka, ko sem pred štrimi leti prvič odšla od doma v Slovensko Bistrico in mami pomahala v slovo, dobila je solzne oči, jaz pa potrditev, da naš dom brez mene ni popoln. Dom krojimo ljudje, ki v njem živimo, zato naredite svoj dom takšen, da se boste radi vračali domov. Zame je  dom toplina, ki je ne izkusi vsak,  povezanost, je skupnost,  iskrenost in ljubezen, ki jo dajemo drug drugemu. Jaz svoj dom imam in neskočno hvaležna sem za to. Imam dom , kjer sem vsak dan lahko spoščena, kjer sem ljubljena, kjer lahko ustvarjam in kjer imam svoj mir, ko ga potrebujem.

Vedno starejši smo in vedno manj doma, ker nam tako narekujejo vsakdanje obveznosti, a povem vam vedno se je najlepše vrniti domov in obujati spomine na to kaj vse smo doživeli in se zahvaliti družini za vse napotke, spodbujanja, sprejemanje .

Nikakor pa dom ni nekaj samoumnega in vsakdanjega. Skoraj vsak dan ob svoji poti srečujem ljudi, ki si želijo le eno- DOM. Prostor, kamor bi se zatekli po nasmeh, lepo besedo in zavetje, ko je zunaj mraz, a tega ne morejo, ker preprosto nimajo in verjamite mi nesrečni so. Špoštujte svoj dom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...