ponedeljek, 4. september 2017

Mladi in tehnologija

Olja blogerji moji :) moji blogi so zadnje čase kar brani, zato sem se odločila, da nadaljujem s pisanjem. Danes bom pisala o mladih in tehnologiji.

Živimo v časih, ko si dneva brez moderne tehnologije pač ne znamo predstavljati svetovni splet in računalnik sta nepogršljiv del našega vsakdana.Dandanes na spletu najdemo vse. Tehnologija je sicer olajšala marsikakšno delo in nam omogočila hiter dostop do informacij in navezovanje stikov z ljudmi iz vseh koncev sveta , a ima tudi negativne strani.

Najbolj negativni učinek, ki ga je prinesla tehnologija in sem ga jaz zaznala kot globalni problem je komunikacija med ljudmi, sploh mladimi. Ljudje za navezovanje stikov dandanes uporabljamo petežno socialna omrežja kar ni nujno vedno slabo, a zavedati se moramo, da je splet poln pasti in da moramo zelo paziti. Sama sem tiste vrste človek, ki sicer družabna omrežja redno uporablja še vedno  pa prisegam na osebni stik s človekom. Ni čez to če lahko z nekom sedeš na kavo, ga tesno objameš in  poveš, da ga imaš rad. Tehnologija je žal tako napredovala da med nami nič več tiste prisnosti, določeni se pretvarjajo, da so nekdo drug. Želijo biti popolni.

Sovražim ljudi, ki živijo za lajke na družabnih omrežjih. Delajo vse, da bi bili oboževani, zaželjeni. Ampak ljudje moji to ni smisel življenja, smisel je biti naraven kajti pravi ljudje bodo to prepoznali. pravi ljudje vas ne bodo imeli radi, zato, ker imate največ lajkov na faceboku, instagramu ampak za to kar ste.Uporabljajte družabna omrežja in svetovni splet, a ostanite vi, ostanite zvesti sebi.

Sama kar nekaj časa preživim za računalnikom, saj mi ta olajša vsakodnevno delo in tudi omogoča mi ohranjati stike s prijatelji, ki jih ne vidim vsak dan , kljub vsemu pa najbolj cenim osebni stik, stik z osebo na štiri oči. Stiki, ki jih je danes vse manj, ker zaradi tehnologije skoraj e znamo več pozdraviti sočloveka in mu sežti globoko v roko.

Mladi smo zaradi napredka tehnologije in telefonov razavili svoj elektronski jezik, ki ga starejša populacija ne razume. To se mi ne zdi nič spornega , če bi znali ceniti trenutke, ko smo z določeno osebo na pijači in če bi takrat ko smo v družbi znali preživeti brez telefona, a se to zgodi le redko.

Tehnologija je dobra izbira pri grajenju prihodnosti in izobraževanju. A kljub vsemu nikoli ne pozabite na pistnost odnosov med ljudmi. Vzamite si čas za kavo s prijateljem, za izlet z družino...Gradite na komukaciji.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...