petek, 15. september 2017

Šport rešuje našo prelepo malo deželo

Olja blogerji moji ;). V teh dneh smo priča izjemnih uspehov naših športnikov na velikih tekmovanjih. Zato teme za nadašnji blog ni bilo težko izbrati, saj se ponujala sama.

Kot že veste sem velika navdušenka nad športom kar je za punco morda malce nenavadno in četudi se vam zdi da se ob večerih na moji televiziji znajde kakšna nadaljevanka ali kaj podobnega kar bi naj po mnenju mnogih pač ženske gledale, vam povem, da ko na so na sporedu športne minute bom zagotovo prestavila tja. In meni osebno ni žal niti enega samega trenutka, ki ga preživim ob spremljanju športnih prenosov pa tudi, če si zaradi tega pogrizem vse nohte ali pa sem kak dan brez glasu.

V teh dneh smo priča res izjemnim predstavam naših športnikov. Izjemne uspehe žanjejo tako naši košarkarji kot naši nogemetaši. Kot kaže je letos leto za športnike, ki so se odločili za igre z žogo.

Nogometašem nk Maribora je po treh letih znova uspel preboj v ligo prvakov. Za tako majhen klub je že sam preboj med svetovne klube velikanski uspeh. V sredo je naše vijolčno moštvo igralo prvo tekmo lige proti Moskovskemu Spartaku in doseglo prvo točko. Vijočni rojaki,ki dihajo za ta šport so pokazali izjemno borbenost in mislim, da so kljub svoji majhnosti resni konkurent vsem nasprotnikom. To je klub zaradi katerega sem se sama sploh začela navdihovati nad športom in upam si trditi, da bodo fanje z igro, ki so jo prikazali do sedaj ugnali tudi kašnega nasprotnika za katerega pravijo, da je nepremagljiv. Saj veste čudeži se dogajajo nk Maribor pa vijočni klub, ki pokaže zobe ravno takrat, ko smo prepričani, da je vsega konec in da bomo priča še enemu britkemu porazu. Takrat fantje stisnejo zobe in dajo svoj maksimum na igrišču. Kdo smo mi? Mi smo Maribor. mi smo en klub,ena čast.

Naši košarkarji pa se v teh dneh podijo v Istanbulu, ker poteka moško evropko prvensto v košarki. Letošnja
reprezentanca je res močna in dobra. Izjemne predstave so prikazali na vseh tekmah, najbolje pa so izkazali na zadnjih dveh. V četrtfinalu so igrali proti močni ekipi Latvije in jo premagali. Na tekmi je blestel mladi as Luka Dončič, ki je iz zame nemogočega položaja zadel trojko in s tem Slovenski reprezentanci prigral možnost polfinala. Za polfinalne naspotnike so dobili nepremagljive Špance. Vedeli smo, da je pred nami težka tekma, a jaz ko večni optimist sem vedela, da se lahko zgodi velik preobrat. In zgodil se je. Naši asi so igrali umirjeno, a napadalno igro. Šli so na vse ali nič. In dobili vse. " nepremagljive" Špance so premagali z 20 pikami razlike in jim  tako dali vedeti, da se z njimi ne gre šaliti. Prikazali so epsko predstavo in dali svojemu narodu še en razlog za veselje. Mislim, da je bilo včeraj ob koncu tekme v vsakem domu, kjer so tekmo spremljali moč zaslišati solze sreče. In veste kaj? Če se nam je še včeraj zlato zdelo tako zelo nedosegljivo je danes tako blizu.

In veste zakaj smo lahko ponosni, da smo slovenci? Ne zaradi naše potike, tajkunov in lažnega upanja, da bo v naši mali državici enkrat vse bolje ampak zaradi izjemnih uspehov naših športnikov. Zaradi tega, ker ves svet ve kje je naša ljuba domovina Slovenija. Ker jo naši športniki tako dobro prestavljajo po svetu z njihovimi uspehi. In ne veste kako emocionalno in lepo je slišati tisto ponarodelo "Na Golici" ob koncu tekme. Za Slovenijo pravimo kako majhna je, ne ni res v športu je velika. In to velikost bi morali znati mi ceniti in biti ponosni na naše borce, ki v igrah z žogo dosegajo tako osupljive rezultate. Navijajmo in jim vlivajmo moč. Kot je včeraj ob koncu tekme dejal Dončič le nebo nam je meja in gremo do konca. Naši špotniki so naš ponos. Sloveski šporniki bodo pisali zgodovino naše države.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...