torek, 19. september 2017

Slovenski košarkarji EVROPSKI PRVAKI :)

Olja blogerji moji :) vem,da smo evropski prvaki postali že v Nedeljo,a sem z objavo malo počakala, da me mine evforija in bom iz sebe lahko spavila kakšno besedo. Ja,  lahko si predstavljate kako sem v Nedeljo navijala, kajti naj vam povem še danes moj glas ni čisto tak kot bi moral biti.

Skozi celo prvenstvo je bilo jasno, da je letošnja reprezentanca zelo močna in da lahko prikaže izjemne igre in doseže zavidljive razultate. Mislim pa, da si si doben od nas ni upal sanjati o finalu. Zdelo sem nam je tako nedosegljivo. A, saj veste sanje so dupostne. Cilje pa si moramo postaviti tako velike, da če ne pridemo do lune, da še vedno pristanemo med zvezdami in naši košarkarji so to storili. Upam si trditi, da je glavno sredstvo za tako velike uspehe izjemna prijateljska vez med igralci mirno vodstvo. Igor Kokoškov je reprezetanco vozil mirno zrano in fantom je nudil veliko podpore.

Odigrali so 8 odličnih tekem,vsako tekmo igrali mirno in preudarno, a napadalno. Košarka je ekipna igra, kjer morajo vsi igralci delovati kot eno in zagreto in brez večjih napak igrati igro. Naši asi so se tega odlično držali. Vse tekme so zmagali. Največje presenečenje je bila zagotovo polfinalna tekma, ko so kar z dvajsetimi pikami razlike naši asi premagali do tedaj nepremagljive Špance in si s tem priigrala tako željen finale. Nestrpno smo čakali nasprotnike za finalno tekmo in kmalu je postalo jasno, da bo to postala reprezetanca Srbije. Vedeli smo, da naše košarkarske ase čaka težka in naporna tekma, a hkrati smo vsi dobro vedeli, da se bodo naši borili kot levi.

In tukaj je bila Nedelja. Dan  finalne tekme. Na tisoče ljubeteljev košarke se je tako ta dan zgodaj zjutraj odpravilo v Istabul podpirat naše leve, drugi pa smo doma pred televizijskimi sprejemniki nestrpno čakali trenutek, ko bo sodnik končno odpiskal začetek tekme. Vsi navijači na trnih in polni pričakovanj močno stiskanje pesti za naše borce. Korektna in napadalna igra, jasno pa je bilo tudi, da bodo naspotniki dali vse od sebe. Poškodba Dončiča, 35 točk Dragića vse to je naredilo tekmo še bolj tramatično. Ko smo že mislili, da smo zlato za las izgubili, ker Dončiča ne bo nazaj na parket, dragič pa je bil vidno utrujen so ostali fanje vzeli vajeti v svoje roke.

Slovenski košakarji so postali SVETOVNI PRAKI. In 17.9. 2017 bo zagotovo z velikimi črkami zapisan v zgodivino Slovenskega športa. Po 25 letih se je tudi našim asom uspelo povspeti na sam vrh. Kako zgodinsko in emocinalno. Zaslišati Zdravljico in Golico v čast svojemu narodu kako neverjtno. Še zdaj dobim rosno oko, ko se samo spomnim kakoliko ljudi se je zbralo v Istanbulu in kako zelo smo se Slovenci skozi to Evropsko prvenstvo povezali. HVALA VAM ZA VSE FANTJE!


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lanin prijatelj/ica sem rad/a ker?

olja blogerji moji :) kako ste? Za današnji post se nekaj prijateljev vprašala zakaj so radi moji prijatelji in katero mojo lasnost najbolj ...